Надал опази първото място



13-05-2011 00:00 | Станко Димов
Рафаел Надал ще бъде водач в световната ранглиста поне до края на Roland Garros. Това стана факт, след като испанският левичар разби Марин Чилич от Хърватия с 6:1, 6:3 за по-малко от час и половина и се класира на полуфиналите на тенис турнира на клей в Рим, който е от сериите „Мастърс 1000”.

Рафа трябваше да отпадне преди тази фаза, а Новак Джокович да спечели състезанието, за да оглави класацията на АТР.

Надал не даде шанс на снажния си съперник. Носителят на девет титли от Големия шлем поведе с 5:0 в първия сет и го затвори набързо. Чилич не намираше отговор на мощните удари с много топспин на съперника.

Във втората имаше равновесие до 3:3. В седмия гейм Рафа постигна пробив на нула, който веднага след това затвърди. Мръня се предаде окончателно и защитаващият ттилата си Надал приключи двубоя за един час и 25 минути.

Испанецът не допусна съперника си дори да стигне до възможност за точка за пробив. Надал спечели 61 разигравания срещу 37 за хърватина. Той очаква в следващия кръг Ришар Гаске, който победи Томаш Бердих с 4:6, 6:2, 6:4.

В друг двубой Анди Мъри успя да направи пълен обрат и да победи Флориан Майер с 1:6, 6:1, 6:1. Така той стана първият британец на полуфинал в Рим от 1932 година насам. Освен това Мъри записа и победа №100 в турнирите от сериите „Мастърс”.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини