Григор срещу испанец в Ница



14-05-2011 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров ще играе срещу испанец в първия кръг на турнира на клей в Ница с награден фонд 450 000 евро. Намиращият се на 64-о място в световната ранглиста Гришо ще се изправи срещу Пабло Андухар, когото вече е побеждавал.

Испанецът е на 25 години,и е №49 в класацията. Той спечели в началото на април първата си титла в АТР на турнира на клей в Казабланка. Димитров, който на 16 май, ще навърши 20 години, победи Андухар миналото лято в Женева на финала на чалънджъра на клей. На 29 август Гришо се наложи с 6:2, 4:6, 6:4 над тенисиста от Куенка.

Димитров се намира в долната част на схемата, където е поставеният под номер 2 Томаш Бердих (Чехия). Водач в схемата е испанецът Давид Ферер, а сред участниците личат имената на американеца Анди Родик, испанеца Николас Алмагро, латвиеца Ернестс Гулбис, украинеца Александър Долгополов и кипъреца Маркос Багдатис. Именно срещу Багдатис би могъл да се изправи Димитров, ако преодолее първия кръг.

При успех в първия кръг, Григор ще си заработи 20 точки за световната ранглиста и 6940 евро. При загуба на старта, българинът няма да прибави точки за ранглистата и ще вземе 4120 евро.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини