Цеци среща Скиавоне в Брюксел



15-05-2011 00:00 | Станко Димов
Ужасен жребий изтегли Цветана Пиронкова за дебютния турнир от категория „премиер” в Брюксел, който е на клей и с награден фонд 618 000 долара. Първата ни ракета ще играе на старта срещу шампионката от Roland Garros Франческа Скиавоне.

Италианката е трета поставена в схемата в белгийската столица и пета в световната ранглиста. Цеци можеше да се срещне със Скиавоне и тази седмица, ако беше стигнала до трети кръг в Рим, но както е известно пловдивчанката загуби от Даниела Хантухова още в първия си мач.

До момента Пиронкова е играла три пъти срещу Франка и има три поражения. За последно обаче двете се сблъскаха през 2009 година. В първия кръг на турнира в Маями националката ни отстъпи с 3:6, 7:5, 3:6. Българката и италианката за първи път ще играят на червена настилка в Брюксел.

За участието си в Белгия Цветана ще вземе една точка за ранглистата, където е под №36 сега, както и чек за 4550 долара. Победа над Скиавоне означава 60 точки и 8500 долара. Пиронкова има да защитава много точки от миналата година, когато по това време игра във Варшава и стигна четвъртфинал след успех над Елена Дементиева.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини