Осем българи в схемата в София



16-05-2011 00:00 | Станко Димов
Двама български тенисисти преодоляха квалификациите на третия и последен фючърс Zagorka Tennis Cup в София. Състезанието е с награден фонд 10 000 долара и се провежда на кортовете на ТК Левски. Така нашите представители в основната схема станаха осем.

Държавният шампион в зала за тази година Серафим Грозев победи със 7:5, 6:3 Себастиан Падуре от Румъния, а Андреас Нейков се справи със съпротивата на №1 в пресявките - украинеца Денис Милокостов, побеждавайки го с 6:3, 7:5.

Четвърти поставен е Тихомир Грозданов (на снимката), който преди две седмици достигна финала във Варна. Първият съперник на 24-годишния Тото е точно Нейков. Двубоят ще се проведе в сряда.

Тодор Енев пък се изправя срещу Бой Вестерхоф от Холандия. Друг национал – Валентин Димов, излиза срещу Стивън Монеке от Германия. И тези две срещи са за сряда. Димитър Кузманов пък изтегли неприятен жребий и ще играе с водача в схемата Михаел Линцер от Австрия. Грозев пък среща друг квалификант – Стефан Мицов от Македония.

Във вторник от българите ще играят само участващите с „уайлд кард” Александър Лазов и Георги Йорданов. Лазов среща Джеймс Фивър от Великобритания, а Йорданов се изправя срещу Херберт Вилчнинг от Австрия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини