Клайстерс ще играе на Roland Garros



16-05-2011 00:00 | Станко Димов
Бившата номер едно в световната ранглиста и настояща номер две Ким Клайстерс потвърди, че ще участва на Откритото първенство на Франция, макар и със специална превръзка.

„Ще играя в Париж. Контузиите ми в рамото и китката отшумяха и вече не мисля за тях.Удрям добре топката и точността на моите удари се повишава със всяка тренировка. За травмата в глезена обаче ще трябва да взема мерки и ще нося фикисрищ бандаж. Изпитвам още болки, но се надявам превръзката да ми даде досттатъчна сигурност”, заяви белгийката, цитирана от АР. До понеделник участието й не беше сигурно.

Последният официален двубой на Клайстерс беше четвъртфиналът в Маями срещу Виктория Азаренка (3:6, 3:6). След това носителката на четири титли от Големия шлме взе почивка, за да лекува болежките си в рамото и китката. Малко по-късно тя получи нелепа контузия в глезена, заради високите токчета, които Ким беше обула на сватбата на братовчед си.

На Roland Garros 27-годишната майка на дъщеря има два финала – през 2002 и 2003-а. Клайстерс не крие амбициите си да триуфира най-сетне в Париж. Тя се надява опитът и жаждата за победи да й помогнат за успеха във Франция. Ким ще бъде поставена под номер две в схемата на турнира от Шлема, водачка ще бъде Каролине Возняцки.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини