Надал и Федерер с двоен Коледен подарък



22-10-2010 14:44 | Станко Димов

След като се срещнаха само 3 пъти през последните два сезона, Рафаел Надал и Роджър Федерер ще поднесат на феновете си страхотен Коледен подарък.

 

В края на декември те ще изиграят два мача в интервал само на 48 часа, като срещите ще имат изцяло благотворителен характер.

 

Първият двубой ще бъде на 21-ви декември в Цюрих, а събраните средстава ще отидат за децата на Африка. На следващия ден Федерер ще върне жеста и ще се изправи срещу най-големия си съперник в Мадрид, като този път събитието ще е под шапката на фондацията на Рафа.

 

"Искам да взема предимство в сблъсъците между нас, а по този начин да помогнем и на нуждаещите се хора", каза в типичния си стил с усмивка на лице Надал.

 

"Сигурен съм, че това е най-добрият начин за популяризиране на фондацията ми. Искам да помогна на хората, а няма по-добър начин от мач с Федерер.

 

Двамата сме добри приятели, а желанието да помагаме на нуждаещите се ни приближава още повече. По света има много места, на които хората се нуждаят от помощ. Аз и Роджър ще сме щастливи, ако дарим усмивка на възможно повече деца", коментира Надал.




ОЩЕ ЗА ДВУБОИТЕ МЕЖДУ ДВАМАТА - ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини