Дел Потро все пак ще играе



18-05-2011 00:00 | Станко Димов
Полуфиналистът от Roland Garros през 2009 година Хуан Мартин дел Потро е взел решение да участва в турнира от Големия шлем в Париж, който стартира на 22 май. Той все още лекува контузия в крака, но е оптимист, че до началото на следващата седмица ще бъде възстановен.

"Решението не беше лесно. Знаете, че шансовете ми не бяха големи. Но с моя щаб сме готови да пътуваме за Франция. Надявам се организаторите да насрочат първия ми май за понеделник или вторник и така да имам повече време за пълно излекуване на травмата", заяви самият южноамериканец.

Причината е контузията в бедрото, която Кулата от Тандил получи на 7 май, по време на състезанието в Мадрид преди две седмици. Медицинското изследване показало 8-милиметрово разкъсване на мускула.

Хуан Мартин дел Потро в момента е №27 в световната ранглиста. Това означава, че шампионът от US Open през 2009 година ще бъде сред поставените и в първите два кръга на Roland Garros няма да среща други поставени.

В понеделник и световната номер две Ким Клайстерс обяви, че ще участва на Откритото първенство на Франция, въпреки че не е напълно възстановена от травми.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини