Костова взе 5 гейма в Париж



18-05-2011 00:00 | Станко Димов
Втората ни ракета Елица Костова стана 14-ата българска тенисистка, участвала в турнирите от Големия шлем. Тя отстъпи в първия кръг на квалификациите на Roland Garros на №22 в схемата им Кай-Чен Чан от Тайван с 2:6, 3:6 след един час и 11 минути игра.

Елица допусна пробив за 1:3 гейма. При 2:5 българката сервираше за оставане в сета. Чан обаче стигна до точка за спечелване на частта и я затвори в своя полза. Тя продължи точно 27 минути.

Костова проби и поведе в началото на втория сет. Тайванката обаче тутакси върна брейка. 21-годишната националка продължи във възходящо темпо и постигна веднага втори пробив. Той обаче също беше върнат. След 3:3 Кай-Чен Чан не даде повече шансове на българката и спечели двубоя.

За участието си в Париж Елица заслужи две точки за световната ранглиста, където е на рекордното за нея 192-о място. Жребият за основната схема на Откритото първенство на Франция ще се тегли в петък. България ще бъде представена от първите си ракети – Цветана Пиронкова и Григор Димитров, които обаче не са в най-добро физическо състояние.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини