Трима българи се класираха на осминафинал



18-05-2011 00:00 | Станко Димов
Вторият състезателен ден от основната схема на фючърс турнира Zagorka Tennis Cup с награден фонд 10 000 долара в София предложи голям брой мачове с българско участие. Четвъртият поставен Тихомир Грозданов (на снимката) се наложи с 6:1, 6:4 над Андреас Нейков, а Серафим Грозев победи Стефан Мицов (Македония) с 6:0, 3:6, 6:0. Така, заедно с класиралия се вчера Георги Йорданов, общо трима наши състезатели продължават напред в надпреварата.

В един от най-интересните мачове през деня Димитър Кузманов бе близо до победата над водача в оновната схема Михаел Линцер, но не му достигна малко, за да елиминира австриеца и отстъпи с 6:7(3), 6:3, 3:6. В първия сет всеки един от двамата тенисисти проби на два пъти сервиса на противника. При резултат 5:3 за финалиста от Пловдив Линцер, Митко взе три последователни гейма за 6:5, но допусна изравняване и в решаващия тайбрек Линцер спечели със 7:3 точки. Вторият сет започна не по-малко оспорвано от първия. Линцер поведе набързо с 3:1 с един пробив, но Кузманов реализира страхотен обрат в сета. С три пробива и три спечелени подавания българинът не даде друг гейм на противника и взе частта с 6:3. За съжаление в решаващия трети сет Линцер наложи превъзходство и затвори мача с 6:3 в своя полза.

Тодор Енев бе надигран от холандеца Бой Вестерхоф, който взе с лекота победата след 6:2, 6:1. Валентин Димов също отпадна от турнира, след като претърпя поражение с 3:6, 4:6 от Стивън Монеке (Германия). Българинът не бе на висота и макар че двамата играчи показаха равностойна игра, Монеке триумфира в края на двубоя.

В четвъртък Тихомир Грозданов излиза срещу Бой Вестерхоф. Мачът е на централния корт на ТК Левски от 10:00 часа. Серафим Грозев играе с водача в схемата Линцер. Георги Йорданов пък среща шестия поставен Петру-Александру Лунчану от Румъния.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини