България започва срещу РЮА на световното



20-05-2011 00:00 | Станко Димов
Петима български бадминтонисти отпътуваха днес за китайския град Циндао, където от 22 до 29 май ще се проведе дванадесетото издание на световното първенство за смесени отбори „Судирман къп”.

От летище София към Азия отлетяха държавния шампион Пейо Бойчинов (на снимката), Красимир Янков, Иван Русев, Димитрия Попстойкова и Бистра Манева. България е в група 3 на състезанието и е водач на подгрупа „Б”.

Най-силната ни състезателка в историята на този спорт у нас Петя Неделчева е обявила още през февруари, че ще пропусне турнира, защото се нарушава олимпийската й подготовка. Втората ракета при жените Линда Зечири пък не била успяла да вземе виза, казват от БФБ.

В нашето каре са още съставите на Република Южна Африка, Швеция и Виетнам. Първата среща на българите е срещу бадминтонистите от Африка на 22 май. След това са двубоите срещу скандинавците и тима от Азия. Във всяка среща се играят по пет мача – на единично мъже и жени, двойки в двата пола и смесена двойка.

Победителите от двете подгрупи играят двубой за изкачване на второ ниво. Последните във всяко каре пък в директна среща определят кой ще изпадне в четвърта група.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини