Возняцки спря Скиавоне и е на финал



20-05-2011 00:00 | Станко Димов
В интересен и качествен двубой световната номер едно Каролине Возняцки успя да надиграе Франческа Скиавоне и да се класира на финала в дебютното издание на турнира на клей в Брюксел, който е от категория „премиер” и с награден фонд 618 000 долара. Датчанката се наложи над италианската си опонентка след повече от два часа и половина с 6:4, 4:6, 6:3. На финала Каро очаква китайката Пън Шуай.

Първа успя да пробие шампионката от Roland Garros. Тя направи това за 2:1 гейма, но скандинавката от полски произход тутакси върна брейка. Така се достигна до десетия гейм. В него при начален удар на Скиавоне Возняцки направи пробив на нула и затвори сета в своя полза след 47 минути игра.

Във втората част италианката заигра на високо ниво. Тя цакаше Каро с къси топки когато си поискаше и демонстрира няколко смъртоносни стоп волета. Съперничката й пък направи няколко класни минаващи удари. Франка нанесе своя удар с пробив за 5:4. След това тенисистката от Милано сервираше са сета. Тя изравни частите при втората си възможност като междувременно отрази две възможности на датчанката за връщане на брейка.

В заключителния сет двете сякаш мислеха повече за Roland Garros, отколкото за двубоя си. Возняцки проби за 2:0 и 3:1, но италианката веднага правеше рибрейкове. Блондинката от Одензе проби за трети път за 5:3 и след това сервираше за място на финала. Скиавоне стигна на три пъти до точки за връщане и на този брейк, но не успя да го направи. При първия си мачбол 20-годишната Каролине триумфира след перфектно бекхенд воле.

В другия полуфинал осмата поставена Пън Шуай спечели неочаквано лесно срещу втората в Брюксел Вера Звонарьова с 6:3, 6:3 за един час и 20 минути игра. Китайката, който е №31 в света, направи два пробива в първия сет срещу един на рускинята. Във втория Пън беше още по убедителна и приключи с два нови брейка.

Возняцки води с 2-1 победи срещу китайката. Но последната им среща е била през 2009 година, когато датчанката печели на зелен клей в Чарлстън с 6:3, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини