Разван Сабъу спечели в София



22-05-2011 00:00 | Станко Димов
Разван Сабъу (на снимката в синьо) от Румъния спечели фючърс турнира за мъже Zagorka Tennis Cup в София с награден фонд $10 000. Поставеният под №2 в основната схема на турнира румънец спечели финала с 6:2, 6:3 над италианеца Енрико Бурци.

При много хубаво и топло време в ТК „Левски” в Борисовата градина двамата тенисисти изиграха един интересен финал за публиката, изпълнила трибуните на централния корт. Разван Сабъу заслужено триумфира в края на двубоя, след като игра по-силно от своя съперник през целия мач. В първия сет, продължил 45 минути, румънецът успя да наложи своето превъзходство и реализира три пробива в сервиса на Бурци, срещу само един на италианеца.

Втората част протече аналогично, като в третия гейм Сабау проби Бурци, взе своето сервиране и поведе в резултата с 3:1 гейма. До края на мача румънецът не позволи преднината му да бъде стопена. С размяна на геймове и при резултат 5:3, Сабау осъществи втори пробив в сета, с което спечели мача и турнира.

Христина Георгиева, бранд мениджър на Загорка награди финалистите в турнира. С финала на турнира в София приключи тазгодишното издание на Zagorka Tennis Cup. Над 200 тенисисти от 16 държави проявиха интерес към трите състезания в България.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини