Допинг комисия спря Моресмо за Париж



26-05-2011 00:00 | Станко Димов
Антидопингова комисия спря бившата номер едно Амели Моресмо от участие на Roland Garros. Французойката и сънародникът й Микаел Льодра получиха „уайлд кард” от организаторите за турнира на смесени двойки.

Оказа се, че носителката на две титли от Големия шлем Моресмо, която се оттегли от тениса през 2009 година, не може да участва, защото не е регистрирана в антидопинговата програма.

„Двойката Моресмо/Льодра, която поканихме в състезанието на смесени двойки, не може да участва, защото няма разрешение от комисията. Всъщност Амели Моресмо, когато се отказа беше извадена от антидопинговата програма. Но, за да вземе участие в официално състезание, тя трябва да е регистрирана там от поне три месециа”, гласи комюникето на организаторите на Откритото първенство на Франция, цитирано от Reuters.

Ситуацията е доста конфузна и дори абсурдна. Самата Амели Моресмо обяви, че няма никакво намерение да се връща в тениса и е искала просто да поиграе пред родна публика. През февруари 31-годишната французойка дебютира като турнирен съдиректор на състезанието в парижката зала „Берси”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини