Скиавоне в ІV кръг, Стоусър - не



27-05-2011 00:00 | Станко Димов
Защитаващата титлата си от Откритото първенство на Франция Франческа Скиавоне първа успя да се класира за четвъртия кръг на турнира от Големия шлем в Париж. Финалистката от миналата година Саманта Стоусър обаче отпадна.

Петата в схемата италианка надигра №29 Пън Шуай с 6:3, 1:2 и отказване на тенисистката от Китай заради вирусно заболяване. Двубоят продължи един час и 16 минути.

Пън направи първа пробив и поведе с 3:1 гейма. Сърцатата Скиавоне вдигна оборотите и върва брейка при 3:3. След това 30-годишната тенисистка от Милано направи още един пробив, след което затвори сета в своя полза.

Началото на втория сет беше като отражение на първия в началото. Пробив за азиатката за 2:0. Но още от старта на частта се видя, че Пън Шуай има сериозни проблеми. Тя кашляше непрестанно и дишаше трудно. Тя се обля в сълзи при свой сервис в третия гейм. След края му обяви отказа си.

Франческа Скиавоне трябва да се справи за достигане до следващия кръг на Roland Garros с №10 в схемата и полуфиналискта от миналата година Йелена Янкович, която надигра Бетани Матек-Сандс с 6:2, 6:2.

Осмата поставена австралийка Стоусър бе надиграна от Хисела Дулко с 6:4, 1:6, 6:3 след два часа игра. Аржентинката, която елиминира Пиронкова във втори кръг, първа допусна пробив в заключителния сет за 1:2, но след това взе четири поредни гейма.

При мъжете Давид Ферер пръв прескочи в четвъртия кръг. Седмият поставен испанец преодоля авторитетно 31-ия Серхий Стаховски от Украйна с 6:1, 6:1, 6:3 и продължава без загубен сет в турнира. Следващият съперник на Ферер ще стане ясен след срещата на деветия Гаел Монфис с белгийския квалификант Стив Дарси.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини