Костова и Велиева на четвъртфинали



27-05-2011 00:00 | Станко Димов
Втората ни ракета Елица Костова се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в Градо, Италия, с награден фонд 25 000 долара. До същата фаза достигна и Хюлия Велиева (на снимката) на десетхилядника на клей в Газиентеп, Турция.

Намиращата се на рекордното за нея 189-о място в света Костова се разправи с „щастливата губеща” Аника Бек от Германия с 6:4, 6:1. За попадане на полуфинал седмата в схемата националка ще трябва да преодолее четвъртата Анна Братчикова от Русия.

Дебютиралата в Големия шлем в Париж Елица вече си осигури 14 точки за ранглистата и 686 долара от наградния фонд. На двойки 21-годишната Костова и грузинката Маргалита Чакнашвили отпаднаха на четвъртфинал, след като загубиха с 2:6, 2:6 на третите в схемата Бирнерова (Чехия) и Мойзбургер (Австрия).

Седмата поставена Велиева преодоля в Турция квалификантката Евгения Свинцова от Русия с 6:4, 6:1. Следващата съперница на Хюлия ще бъде определена в двубоя между водачката в схемата Даниела Доминкович от Австралия с кипърската тенисистка Йоана-Нена Сава.

При двойките в Газиентеп Хюлия и сестра й Лютфия Велиева достигнаха четвъртфинал. Там те отстъпиха на Амирагян (Армения) и Ерайдън (Турция) с 6:7(4), 2:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини