Хантухова уби мечтата на Возняцки



27-05-2011 00:00 | Станко Димов
Даниела Хантухова отне надеждата на световната номер едно Каролине Возняцки за първа титла от Големия шлем. В двубой от третия кръг на Roland Garros на корт „Сюзан Ланглен” словашката тенисистка разби датчанката с 6:1, 6:3 за един час и 13 минути игра.

Словачката направо унищожи своята именита съперница в първия сет. След 1:1 тя спечели останалите геймове в него с вдъхновена и разнообразна игра. Каро на моменти не знаеше къде се намира и какво точно трябва да прави. В крайна сметка Хантухова взе частта за 27 минути, като постигна 26 точки срещу 10 за Возняцки.

Серията на 28-годишната Даниела продължи и в следващия сет, в който ударите й отново чистеха линиите. Тя записа девет последователни гейма, преди датчанката от полски произход да се окопити и да успее да спечели най-сетне за 1:4. Световната номер едно съумя да върне единия пробив, но при 3:5 сервираше за оставане в срещата. Хантухова стигна до мачпойнт и вдигна победоносно ръце, когато топката спря в мрежата след форхенд на Возняцки.

Тенисистката от Попрад приключи двубоя с 28 уинъра и 16 непредизвикани грешки. При скандинавката тези показатели бяха 9/13. Загубата й означаваше, че за първи път в Оупън ерата нито една от първите две поставени не успява да се класира за осминафинал на турнирите от Големия шлем. Вчера отпадна №2 Ким Клайстерс.

Даниела Хантухова очаква на осминафиналите рускинята Светлана Кузнецова. Шампионката от 2009 година се справи с канадката Ребека Марино с 6:0, 6:4.

Голям обрат осъществи френската надежда Марион Бартоли. 11-ата в схемата тенисистка успя да се наложи над №17 Юлия Гьоргес от Германия след 3:6, 6:2, 6:4 след повече от два часа игра. Бартоли ще играе с непоставената Хисела Дулко в следващата фаза.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини