Поставените без проблеми в Париж



28-05-2011 00:00 | Станко Димов
Тенисистките от Топ 10 на поставените на турнира от Големия шлем Roland Garros, които изиграха мачовете си от третия кръг в събота, нямаха никакви проблеми да спечелят и да се класират за осминафиналите в Париж.

Четвъртата поставена Виктория Азаренка (на снимката) преодоля №30 Роберта Вични от Италия с 6:3, 6:2 за един час и пет минути игра на централния корт „Филип Шатрие”. Тенисистката от Беларус поведе с 5:1 в първата част след два пробива. Веднага след това Винчи върна единия от тях. При 5:3 Вика сервираше за сета и спечели на нула.

Във втората част Азаренка продължи да мачка и след нови два брейка спечели мача убедително. Тя завърши двубоя с 20 печеливши удара (два аса) и 10 непредизвикани грешки. На осминафиналите Виктория очаква Екатерина Макарова (Русия), която се наложи над 16-ата в схемата естонка Кая Канепи с 6:4, 7:5.

Един час беше необходим на шестата поставена На Ли, за да се справи с румънската хубавица Сорана Кърстя с 6:2, 6:2. Китайката направи пет пробива, а допусна само един. На осминафиналите вицешампионката от Australian Open излиза срещу доста по-сериозна съперничка. Това е деветата Петра Квитова.

Чешката левичарка също в събота елиминира последната американка в схемата Ваня Кинг с 6:4, 6:2 за един час и 24 минути игра. Квитова приключи двубоя с 30 уинъра, но и също толкова непредизвикани грешки.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Libema Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Хертогенбош, Холандия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €767,455

Official Website | Livescore
Турнир: Boss Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €812,235

Official Website | Livescore
Други новини