Монфис под въпрос за доиграването



30-05-2011 00:00 | Станко Димов
Двубоят между седмия поставен на Roland Garros Давид Ферер и деветия Гаел Монфис трябва да се доиграе днес. Заради парижкия мрак и липсата на осветление поне на централните кортове, срещата от четвърти кръг на „Сюзан Ланглен” при резултат 6:4, 2:6, 7:5, 0:2 в полза на френския тенисист.

В самия край на двубоя обаче Монфис навехна левия си глезен. Въпреки болките парижанинът изигра и следващата точка, но това доведе до пробив в неговото подаване, точно преди да бъде спряна срещата. Гаел има много малко време да се възстанови за доиграването и не е ясно дали ще може да излезе на корта. Все пак по последна информация французинът ще се появи с превръзка за радост на бурно подкрепящите го фенове.

Малко преди спускането на нощта шампионката от 2009 година Светлана Кузнецова се класира на четвъртфинал. Тя спря отстранилата Возняцки словачка Даниела Хантухова с 6:3, 6:2. Следващата съперница на рускинята е Марион Бартоли, която спря Хисела Дулко със 7:5, 1:0 и отказване на аржентинката.

Днес на Откритото първенство на Франция трябва да се изиграят останалите осминафинали. На корта ще излезе шампионът Рафаел Надал, който играе с Иван Любичич. Пореден тест ще имат Анди Мъри и Робин Сьодерлинг. При дамите с интерес се очакват изявите на Виктория Азаренка, Мария Шарапова и На Ли.

Програмата на Roland Garros за 30 Май 2011 г.

Корт „Филип Шатрие” (от 12:00 бълг. време)
6-На Ли – 9-Петра Квитова
1-Рафаел Надал – Иван Любичич
18-Жил Симон – 5-Робин Сьодерлинг
7-Мария Шарапова – 12-Агниешка Радванска.

Корт „Сюзан Ланглен” (от 12:00 бълг. време)
Алехандро Фая – Хуан Игнасио Чела
7-Давид Ферер – 9-Гаел Монфис (доиграване)
4-Виктория Азаренка – Екатерина Макарова
4-Анди Мъри – 15-Виктор Троицки
15-Андреа Петкович – 25-Мария Кириленко.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини