Първа китайка на 1/4-финал на RG



30-05-2011 00:00 | Станко Димов
Шестата в схемата На Ли се наложи над деветата поставена на Откритото първенство на Франция Петра Квитова след пълен обрат с 2:6, 6:1, 6:3 за един час и 43 минути игра. Така тя стана първата четвъртфиналистка от Китай в историята на Roland Garros.

Левичарката от Чехия проби за 2:1 гейма. Веднага след това азиатката имаше няколко възможноси за рибрейк, но благодарение на мощния си и добре пласиран начален удар Квитова се спаси. В шестия гейм отново На поведе с 40:15 на сервис на чехкинята, но не успя да върне брейка. Веднага след това Петра постигна втори пробив, след което затвори и частта за 33 минути игра.

Китайката започна да играе по-агресивно и бе възнаградена затова. Тя осъществи първия си пробив при деветата общо възможност, за да поведе с 3:1. Веднага след това финалистката от Мелбърн взе подаването си на нула, благодарение на грешки на Квитова. Серията на На Ли продължи и тя изравни частите, след като спечели пет последователни гейма.

Слаб сервис гейм и две двойни грешки на шестата поставена доведоха до пробив за чешката левичарка. Тя тутакси го затвърди, за да поведе с 3:0 гейма. Но На не се предаде и върна брейка за 2:3 след слаб начален удар и две непредизвикани грешки на съперничката. Обратът на китайката продължи и тя поведе с 4:3 след втори пробив. При 3:5 полуфиналистката от Wimbledon Квитова сервираше за оставане в двубоя. Тя поведе до 40:0, но позволи на китайката да стигне до мачбол. Петро го отрази, но се стигна до втори, при който На Ли дочака грешка на съперничката и триумфира.

За попадане на полуфинал На ще трябва да преодолее четвъртата поставена Виктория Азаренка, която се справи с руската левичарка Екатерина Макарова с 6:2, 6:3 за 65 минути игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини