Кузманов излиза два пъти на корта



31-05-2011 00:00 | Станко Димов
След обявяването на програмата за десетия ден от Откритото първенство на Франция по тенис, стана ясно че Димитър Кузманов ще трябва да изиграе два мача във вторник. Виктория Томова също излиза за среща на двойки.

17-годишният пловдивчанин, който тръгна от квалификациите и записа общо три победи в Париж, среща много силен съперник във втория кръг. Мико ще играе срещу четвъртия поставен Оливър Голдинг от Великобритания. Двубоят е на корт №17 и е втори в програмата като началото там е в 12:00 часа, ако времето позволи. До момента българинът има две загуби от два мача срещу британеца.

По-късно Кузманов ще играе и на двойки във втори кръг. В тандем със сърбина Мики Янкович срещат французите Себастиен Болц и Армел Ранцзо. Срещата е последна на седми корт. Двамата балканци надделяха в понеделник над шестите поставени Мате Делич (Хърватия) и Филип Хорански (Словакия) с 6:2, 7:5.

Виктория Томова и румънката Кристина Дину излизат срещу петите поставени Доменика Гонсалес (Еквадор) и Монсерат Гонсалес (Парагвай). Мачът е четвърти в програмата на корт №16.

При мъжете и жените днес трябва да се изиграят общо три четвъртфинала при двата пола и да се доиграе последният осминафинал при мъжете. От вторник срещите на двата най-големи корта „Филип Шатрие” и „Сюзан Ланглен” са с начален час 15:00. Анди Мъри и Виктор Троицки трябва да изиграят петия сет от прекъснатия заради мрак снощи двубой.

Гвоздеят на програмата е срещата между шампиона от 2009 година Роджър Федерер и последният френски тенисист в схемата Гаел МОнфис. Те ще определят съперника на Новак Джокович на полуфинала, който се класира без игра след отказа на Фабио Фонини.

Програмата на Roland Garros за 31 май

Корт „Филип Шатрие”
5-Франческа Скиавоне – 14-Анастасия Павлюченкова
3-Роджър Федерер – 9-Гаел Монфис

Корт „Сюзан Ланглен”
4-Анди Мъри – 15-Виктор Троицки
11-Марион Бартоли – 13-Светлана Кузнецова.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини