Кузманов на четвъртфинал в Париж



31-05-2011 00:00 | Станко Димов
Тръгналият от квалификациите на юношеския Roland Garros дебютант Димитър Кузманов отпадна на единично във втория кръг на основната схема в Париж, но се класира на четвъртфинал в турнира по двойки. В епичен двубой, продължил два часа и 15 минути, той отстъпи на четвъртия поставен Оливър Голдинг от Великобритания с 4:6, 6:3, 2:6. Виктория Томова пък е във втория кръг на двойки.

Мико беше равностоен в първия сет, в който един пробив направи разликата в полза на британеца. Във втория Кузманов беше по-добрият тенисист и заслужено изравни сетовете след 6:3. Явно силите на сина на капитанката за Fed Cup Дора Рангелова попривършиха в третия сет. Той губеше с 0:5 от Голдинг, преди да вземе подаването си. След това българинът проби сервиса на съперника. Но в осмия гейм англичанинът поведе с 40:15 и реализира още първия си мачбол.

Мико завърши с два аса и шест двойни грешки. Той записа 57 процента вкаран първи сервис. При разиграно свое първо подаване постигна 65 процента от точките срещу 60 на Голдинг. Като цяло пловдивчанинът отбеляза 100 точки срещу 106 на съперника.

Кузманов записа нов успех на двойки. В тандем със сърбина Мики Янкович те победиха французите Себастиен Болц и Армел Ранцзос 6:3, 7:6(0). Мико и Мики пробиха за 5:3 в първата част и после я взеха. Във втория имаха два брейкпойнта,но не успяха и се стигна до тайбрек, в който бяха безмилостни. Двамата балканци надделяха в понеделник над шестите поставени Мате Делич (Хърватия) и Филип Хорански (Словакия) с 6:2, 7:5. За попадане на полуфинал те ще се борят с испанската двойка Ахел Алварес Ямас и Ориол Батая.

Виктория Томова също игра днес. Тя и румънката Кристина Дину записаха победа срещу петите поставени Доменика Гонсалес (Еквадор) и Монсерат Гонсалес (Парагвай)със 7:5, 6:4 за час и 16 минути игра. Балканският дует губеше с пробив в първия сет, но успя да го върне и да постигне още един в края. Във втората част имаше пет брейка - три за Вики и Кристина. На осминафиналите Томова и Дину излизат срещу Ашли Барти (Австралия) и Виктория Дювал (Съединени щати).


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини