Две българки на корта в Париж в сряда



01-06-2011 00:00 | Станко Димов
Магдалена Малеева започва участието си в Турнира на легендите на Roland Garros в сряда. Също днес Виктория Томова ще играе на осминафиналите на двойки в Париж при девойките.

Маги е в двойка с французойката Натали Тозиа. На полуфинала днес те имат изключително силни съпернички. Това са Мартина Навратилова и Яна Новотна. Двубоят на достигалата до номер четири майка на две деца е на първи корт и е последен в програмата му.

Най-малката от сестри Малееви е играла цели 16 пъти в Откритото първенство на Франция. В професионалната си кариера 36-годишната софиянка е спечелила 10 титли на сингъл и 5 на двойки. В другия полуфинал при летендите в дамския тенис Линдзи Дейвънпорт и Мартина Хингис играят с Джиджи Фернандес и Наташа Зверева.

Томова и румънката Кристина Дину излизат срещу Ашли Барти (Австралия) и Виктория Дювал (Съединени щати). Двубоят на 16-годишната Вики е на корт №16 и е четвърти в програмата му. Третият българин в Париж – Димитър Куманов, ще играе утре четвъртфинал на двойки с Мики Янкович от Сърбия.

Днес трябва да бъдат излъчени останалите полуфиналисти на Roland Garros. Срещите на двата централни корта започват в 15:00 часа българско време. Защитаващият титлата си Рафаел Надал ще се изправи срещу Робин Сьодерлинг за трета поредна година. Срещата е и повторение на финала от 2010 година.

Програмата в Париж за 1 юни
Корт „Филип Шатрие”
4-Виктория Азаренка – 6-На Ли
1-Рафаел Надал – 5-Робин Сьодерлинг

Корт „Сюзан Ланглен”
7-Мария Шарапова – 15-Андреа Петкович
4-Анди Мъри – Хуан Игнасио Чела.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини