Томова завърши на Roland Garros



01-06-2011 00:00 | Станко Димов
Завърши участието на Виктория Томова в девическия Roland Garros. Във втория кръг на двойки българката и румънската й партньорка Кристина Дину загубиха от Ашли Барти (Австралия) и Виктория Дювал (Съединени щати) с 4:6, 4:6 след един час и три минути игра в Париж.

Българо-румънският дует беше пробит за 0:2, но успя веднага да върне брейка. За съжаление в десетия гейм Барти и Дювал стигнаха до два сетбола и реализираха втория.

Вики и Кристина започнаха с пробив втората част. След това направиха и втори за 3:0, но той беше върнат веднага. При 4:3 последва слаб сервис гейм на румънката и връщане и на втория брейк. Да края балканските тенисистки не успяха да вземат нищо и загубиха мача.

Така приключи дебютното участие на Виктория Томова в турнир от Големия шлем. 16-годишната българка загуби първи кръг на единично от №5 в схемата Моника Пуч (Пуерто Рико), а на двойки стигна до осминафиналите.

В Откритото първенство на Франция при подрастващите единственият ни представител остана Димитър Кузманов. В четвъртък Мико и Мики Янкович от Сърбия ще играят четвъртфинал при дуетите срещу испанската двойка Ахел Алварес Ямас и Ориол Батая.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини