Иванович пак търси треньор



08-06-2011 00:00 | Станко Димов
Бившата номер едно в света Ана Иванович отново търси треньор на пълно работно време. Това съобщи самата тя на пресконференция в Бирмингам. В последните месеци сръбската тенисистка работеше с наставника от програмата на Adidas Дарън Кейхил. Той работеше с нея от време на време, а не постоянно. Сега Иванович се подготвя с французина Оливие Морел.

„Имах много върхове и спадове през последните години. Искам повече стабилност в резултатите. Знам че не е лесно да се намери добър треньор, но го търся. Имам имената на хора, с които ще разговарям, но е много трудно да го правя по време на състезание. Трябва да намеря точния специалист, да се договорим и да има желание да пътува непрестанно с мен и да е готов да работим дълго време заедно”, описа идеалния кандидат Ана (виж и купи ракетата й).

Най-големият успех на белградчанката - титлата на Roland Garros през 2008 година, дойде с треньора на Adidas Свен Грьонефелд от Холандия. Иначе Иванович е наемала петима треньори от 2006 година насам. Това са Золтан Кухарски, Дейвид Тейлър, Крейг Кардън, Хайнц Гюнтхард и Антонио ван Гришен. Последният беше уволнен тутакси след провала на Откритото първенство на Австралия през януари, когато Ана отпадна в първи кръг.

Иванович призна, че няма шанс да намери треньор преди Wimbledon. Днес сръбската красавица започва участието си на турнира на трева в Бирмингам. Тя се включи в последния момент и получи „уайлд кард”. Втората в схемата Ана играе направо във втори кръг срещу Анна Татишвили от Грузия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини