Гледачева печели в Италия



09-06-2011 00:00 | Станко Димов
Четвъртата по сила българска тенисистка Мартина Гледачева започна успешно участието си на турнира на клей в Кампобасо (Италия), с награден фонд 25 000 долара. В Мадрид пък Изабелла Шиникова е на четвъртфинал.

Пловдивчанката надигра в Италия участващата с „уайлд кард” местна тенисистка Валентине Конфалониери със 7:6(6), 7:6(4). На осминафиналите Гледачева излиза срещу квалификантката от Венесуела Адриана Перес.

Южноамериканката е №512 в света и досега не е играла срещу българката.
Успехът на Мартина й донесе вече осем точки за световната ранглиста, където е 429-а в момента.

На турнира в Мадрид, с награден фонд 10 000 долара, четвъртата поставена Изабелла Шиникова е вече четвъртфиналистка. Тя надигра икпанската квалификантка Аиноа Атуча-Гомес с 6:2, 6:4.

Следващата съперница на 19-годишната тенисистка е петата в схемата Кармен Лопес-Руда, също от Испания. Шиникова си осигури вече четири точки за ранглистата, където е №559.

Другата бългрка в Мадрид Юлия Стаматова отпадна в първия кръг след загуба с 4:6, 4:6 от местната Олга Саес-Лара. На двойки Изабелла и Юлия са на полуфинал. Те се наложиха с 6:2, 6:3 над испанките Мартинес и Гансалес. За класиране на финала третите в схемата българки излизат срещу №2 Ксения Кнол (Швейцария) и Бетедета Давато (Италия).


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини