Малеева с тв звезда на Wimbledon



09-06-2011 00:00 | Станко Димов
Магдалена Малеева ще играе във ветеранския турнир и на Wimbledon, след като записа участие и в Париж преди дни. Това съобщи достигалата до №4 в света софиянка специално за racketi.com.

Партньорка на българката в двойката за Турнира на легендите в Лондон ще бъде Барбара Шет от Австрия. Телевизионната коментаторка на „Евроспорт” ще почива по време на 125-ото издание на състезанието в Англия, защото нейната медия не го излъчва за разлика на другите три от Големия шлем.

По същата причина колегата на Бабси Анабел Крофт игра двойки миналата година на Wimbledon. Британката беше тандем също с най-малката от сестри Малееви.

Маги има 10 титли от турнири на WTA на единично, а 35-годишната Шет има три трофея. Точно на трева – в Бирмингам през 2003 година, Малеева взе последната си купа. Иначе майката на две деца и популярна екозащитничка е играла 13 пъти в Лондон и е стигала на три пъти до осминафинал.

Освен завърналата се в националния отбор Магдалена още трима български тенисисти са сигурни за Откритото първенство на Великобритания. Полуфиналистката от миналата година Цветана Пиронкова и Григор Димитров ще участват в основните схеми.

В турнира при девойките ще играе Виктория Томова. „Да, ще дебютирам на Wimbledon. Ще се готвя за участието ми на трева с участие в Хале”, каза за нашия сайт 16-годишната Томова.

Полуфиналистът на двойки от Roland Garros при юношите Димитър Кузманов няма да се състезава в Лондон. Той обясни пред racketi.com, че вместо това ще играе на два турнира за мъже на ITF в Белград.

Не е ясно дали Елица Костова ще реши да се включи в квалификациите за Wimbledon. Класирането на 21-годишната националка й позволява да играе. Тя направи своя дебют в Шлема в Париж, отново в пресявките.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини