Първите на четвъртфинал в Лондон



09-06-2011 00:00 | Станко Димов
Първите трима поставени на турнира на трева в „Куинс клъб” в Лондон – Рафаел надал, Анди Мъри и Анди Родик достигнаха четвъртфиналите.

Световният номер едно надигра Радек Щепанек от Чехия с 6:3, 5:7, 6:1 за два часа и 24 минути. В първия сет левичарят от Манакор постигна два брейка. Във втората част Рафа започна с ранен пробив и реши да позабави темпото. При 4:2 гейма обаче трябваше да спасява с добър сервис два брейкбола на 32-годишния си съперник. Когато подаваше за мача пък Надал пропиля два мачбола и бе пробит след двойна грешка за 5:4. Последва нов брейк за 6:5 и вече Щепанек сервираше за втория сет и стисна победно юмрук след първата си възможност за това. В заключителната част Рафа проби за 2:0 и до края беше на високо ниво, като постигна още два пробива. Единственият гейм за мъжа на Никол Вайдишова дойде от върнат пробив.

В следващия кръг Надал се изправя срещу Жо-Вилфред Цонга, който взе френското дерби след 4:3 гейма и отказ на Микаел Льодра поради контузия.

Вторият Анди Мъри се наложи над сърбина Янко Типсаревич с 6:4, 7:6(3) след повече от два часа игра. Шотландецът трябваше да проявява характер, след като сръбският му опонент му поведе с пробив в първата част. На четвъртфиналите Мъри очаква Марин Чилич, който надигра в три сета Томас Белучи.

Анди Родик пък се справи с южноафриканския гигант Кевин Андерсън с 6:4, 6:4. Американецът наниза осем аса срещу 13 на съперника. И двамата тенисисти имаха по три възможности за пробив, но Анди реализира по една във всеки сет, докато Андерсън не постигна нито един брейк.

Следващият съперник на третия поставен е испанският левичар Фернандо Вердаско. Той преодоля Давид Налбандян от Аржентина със 7:5, 6:1.

Хуан Мартин дел Потро напусна турнира в „Куинс клъб”, за което би било най-добре да се сърди само на себе си. 22-годишният аржентинец отстъпи на Адриен Манарино от Франция с 6:7(3), 6:7(7) за точно два часа игра. Двамата направиха по два пробива в мача, но Кулата от Тандил ги постигна от 10 шанса, а съперникът от две възможности.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини