Иванович срещу Хантухова в Бирмингам



10-06-2011 00:00 | Станко Димов
Ана Иванович и Даниела Хантухова ще определят едната финалистка на турнира на трева в Бирмингам. Той е от категорията „интернешънъл” и е с награден фонд 220 000 долара.

Втората в схемата Иванович се справи с хърватската ветеранка Миряна Лучич с 6:3, 6:4 след само 59 минути игра. В първата част сръбската тенисистка постигна единствения пробив за 5:3 и след това сервира успешно за сета.

Във втория двете си размениха по един пробив, но бившата номер едно постигна и втори, който бе с цената на спечелването на двубоя. Ана приключи мача с два аса, но и две двойни грешки. Процентът на вкаран първи сервис за нея беше 59.

Словачката Хантухова, четвърта поставена в Англия, пък надигра 20-годишната американкат Алисън Риске с 6:2, 6:4 след час и половина игра. Давиела постигна четири пробива в срещата от 15 възможности, а допусна само един.

Двете славянки са играли помежду си пет пъти като белградчанката води с 4-1. Хантухова е спечелила първата им среща – на трева в Хертогенбосх през 2007 година. За последно двете играха тази година за Fed Cup. Иванович се наложи с 6:2, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини