Приемаме Багдатис в зала „София”



11-06-2011 00:00 | Станко Димов
Националният отбор на България по тенис за Davis Cup ще приеме Кипър от 8 до 10 юли в решителен двубой за оставане във Втора група на Евро-африканската зона на турнира. Срещата ще бъде в столичната зала „София”, а не както беше обявено предварително на открито в Българския национален тенис център.

„Причината за промяната е в желанието на момчетата да играем на твърда настилка. Допитахме се до всички и голяма част от тях обявиха, че предпочитат това покритие, а не червените кортове”, обясни избора капитанът на отбора Огнян Илиев пред racketi.com.

Решението не било продиктувано от почти сигурното участие на звездата Маркос Багдатис, нито било свързано със суеверие, защото последната победа на националите беше точно в „София” срещу Монако (3-2) миналия март.

„Не знам дали Григор Димитров ще играе. Изчакваме отговор от неговия щаб. Но информацията до момента не е много позитивна. Ще обявя състава във вторник. Изпратили сме повиквателни на всички добри български тенисисти. Няма да споменавам имена, но е сигурно вече присъствието на втората ни ракета Димитър Кутровски. Веднъж вече победихме Кипър с Багдатис у нас (б. а. – в Пловдив през 2006 г.). Цялата тенис общественост у нас желае да го направим пак. Ще разчитаме, както тогава, и на подкрепата на публиката, за да го постигнем. Ще бъде трудно, но не и невъзможно”, каза в заключение Илиев.

България, без Димитров, отстъпи с 1-4 на Беларус в Минск в двубой от първия кръг през март. Кипър, без Багдатис, пък бе разгромен от Унгария с 5-0. Така двамата състава трябва да определят в директен сблъсък кой да остане в групата и кой да изпадне в Трета група.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини