Димитров изравни сетовете



13-06-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров отстъпи първия сет на участващия с „уайлд кард” Дениъл Евънс от Великобритания на турнира на трева от сериите „АТР 250” в Ийстборн. 64-ият в ранглистата бивш юношески шампион от Wimbledon обаче взе втория и резултатът е 2:6, 7:6(5).

Хасковлията избра да сервира. В третия гейм той беше пробит, след като направи двойна грешка и се стигна до 1:2. След това 21-годишният тенисист от Бирмингам затвърди. Отново след двойна грешка на Димитров №300 в света Евънс направи втори брейк. При 1:5 20-годишният Григор сервираше за оставане в частта. Той отрази два сетбола и в крайна сметка удържа подаването си, като завърши с ас. После британецът поведе с 40:15 и реализира четвъртия си сетбол след 26 минути игра.

В началото на втората част Григор мина през 40:40, преди да вземе подаването си и да поведе с 2:1. За съжаление българинът пак допусна пробив. Веднага след това Димитров постигна първия си брейк, за да възстанови равенството при 4:4. В 11-ия гейм Евънс имаше три възможности за пробив, но съперникът му ги отрази – два пъти с асове, за да вземе подаването си. След това англичанинът сервираше за оставане в сета. Стигна се до тайбрек. В него полетата бяха сменени при 3:3 точки. Гришо стигна до два сетбола при 6:4 и успя при втората си възможност.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини