Клайстерс пропуска Wimbledon



15-06-2011 00:00 | Станко Димов
Втората в световната ранглиста Ким Клайстерс обяви, че контузията й в глезена се е възобновила и тя е под въпрос за Wimbledon. Белгийката каза това минути след неочакваната й загуба от квалификантката Ромина Опранди от Италия с 6:7(5), 3:6 на осминафиналите на турнира на трева в Хертогенбосх, Холандия. По-късно в сряда бившата номер едно обяви, че няма да играе в Лондон

„Връщам се у дома и ще се консултирам с лекари, за да разбера, дали ще мога да играя в Лондон, или не. Всичко ще зависи от резултатите от изследванията. Лошо поставих крака си в първия сет на двубоя при едно разиграване и глезенът ме заболя. Преди това нямах проблеми с него, а с болки в коленете”, разказа 28-годишната Клайстерс.

Тя получи травмата в глезена много нелепо. През април на сватбата на братовчед си, тя стъпи на криво по време на танц и така се контузи.

Освен здравословните проблеми Ким може да претърпи още едно разочарование тази седмица. Изчисленията показаха, че ако Вера Звонарьова достигне до полуфиналите на турнира в Ийстборн, Великобритания, ще измести белгийката от второто място на световната ранглиста.

Рускинята победи Хедър Уотсън с 6:3, 6:3 и се нуждае от две победи, за да замести Клайстерс на тази позиция. Тогава Вера ще има 8135 точки, а Ким ще има 8125. Звонарьова излиза на осминафиналите обаче срещу Серина Уилямс, която надигра Цветана Пиронкова в три сета.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини