Димитров на четвъртфинал в Ийстборн



15-06-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров записа втори четвъртфинал в турнири на АТР. На състезанието на трева в Ийстборн той отстрани шестия поставен и №38 в световната ранглиста южноафриканец Кевин Андерсън с 6:3, 6:2 за точно час игра. Българинът стигна до тази фаза и през април в Мюнхен на клей.

Григор спечели жребия и избра да сервира. Той взе подаването си на нула с два аса. Димитров успя да пробие за 4:2 гейма. Той поведе с 40:0, но южноафриканецът изравни. След това 20-годишният хасковлия стигна до четвърта възможност и тогава успя. При 5:3 вече българинът сервираше за сета. Той жубеше с 0:30 след две двойни грешки, но взе четири поредни точки, а с това и частта за 28 минути. Гришо записа изумителните 100 процента спечелени точки при разигран свой първи сервис – или 11 от 11 възможни при шест аса.

Димитров започна ударно и втория сет, като проби отново подаването на 203-сантиметровия Андерсън. След това затвърди за 2:0. Юношеският шампион от Wimbledon през 2008 година продължи да тормози съперника си и постигна втори брейк за 4:1. При 5:2 Гришо вече сервираше за победата. Той стигна до мачбол и го реализира при второ подаване.

Българинът приключи срещата с осем аса, четири двойни грешки и 55 процента вкаран първи сервис. В сравнение с трудната победа срещу Дениъл Евънс в първия кръг, сега точно сервисът на Димитров свърши отлична работа.

За достигането си до четвъртфиналите Гришо взема 45 точки за световната ранглиста, където е №64 в момента, и 11 550 евро от наградния фонд на турнира. В следващата фаза Димитров очаква победителя от двубоя между 30-ия в света Янко Типсаревич от Сърбия и Михаил Кукушкин, който представя Казахстан.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини