Звонарьова спря Серина



15-06-2011 00:00 | Станко Димов
В повторение на финала на Wimbledon от миналата година Вера Звонарьова взе един вид реванш срещу Серина Уилямс. Водачката в схемата на турнира на трева в Ийстборн се наложи над завърналата се след 49 седмици на корта американка след 3:6, 7:6(5), 7:5 в изключително драматичен мач, в който Уилямс сервираше за мача, а в края Звонарьова успя едва при третия си сервис гейм да спечели двубоя и да се класира на четвъртфинал след три часа и 12 минути игра.

В първия сет московчанката проби за 2:1, но с това свърши хубавото за нея. Серина моментално направи обратен брейк, а после и още един, за да вземе частта. Във втората носителката на 13 титли от Големия шлем направи ранен пробив и при 5:4 сервираше за мача, като до момента показваше мощна и агресивна игра. Слаб гейм на американката възроди изглеждащата примирена Звонарьова. Стигна се до тайбрекс, в който Вера поведе с 6:4 точки и реализира втората възможност за изравняване на сетовете.

В третия рускинята дръпна с 3:0 с два пробива. Вече тя изглеждаше по-самоуверената и по-свежата на корта. По-малката Уилямс върна единия брейк. Но Звонарьова направи още един за 5:2, след което вече тя подаваше за спечелване на мача, но Винъс взе гейма. При 5:4 Вера повтори упражнението. Този път стигна до три мачбола, но в крайна сметка 30-годишната американка се защити и отново проби. Последва слаб сервис гейм на Уилямс и рускинята поведе с 6:5. Този път прошка нямаше и московчанката взе гейма на нула. Така завръщането на Серина бе спряно и се разбра, че Пиронкова е имала шанс да спечели във вторник.

Следващата съперничка на Вера Звонарьоваще бъде седмата в схемата Саманта Стоусър. Австралийката се справи със сръбската квалификантка Бояна Йовановски с 6:2, 6:3. При успех на рускинята, тя ще измести пропускащата Wimbledon Ким Клайстерс от второто място в световната ранглиста.

Появилата се в игра след почти пет месеца Винъс Уилямс пък не даде шанс на Ана Иванович в двубоя на бивши номер едно. 30-годишната американка спечели за малко повече от час с 6:3, 6:2. Тя направи един пробив в първия сет, а във втория просто унщожи съперничката с два пробива и мощна атакуваща игра.

За попадане на полуфинал по-голямата Уилямс очаква Даниела Хантухова. Словачката победи шампионката от Roland Garros На Ли със 7:6(7), 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини