Хантухова спря черна серия



16-06-2011 00:00 | Станко Димов
Словачката Даниела Хантухова спря завръщането и на по-голямата от сестрите Уилямс на турнира на трева в Ийстборн. Тя победи Винъс с 6:2, 5:7, 6:2 за два часа и 23 минути и се класира на полуфинал.

Така Хантухова прекъсна негативната си серия от десет загуби в десет мача срещу американката. По ирония на съдбата първият мач между двете е бил също на трева. Уилямс е спечелил през 2001 година на Wimbledon с 6:3, 6:2.

28-годишната тенисистка от Попрад бе по-стабилна при силния вятър на корта. Тя измъкна първия сет, а във втория поведе с пробив. Винъс не се предаде и успя да го върне, а в края и да постигне още един. Така петкратната шампионка от Лондон успя да изравни общия резултат.

В решителната част пак Даниела поведе с пробив за 3:1, а Уилямс го върна. Последва обаче веднага още един пробив – този път на нула, за словачката и до края тя беше недостижима и не загуби и гейм.

След финала в Бирмингам сега Хантухова е на полуфинал, което доказва отличната й форма на тревна настилка. Следващата й съперничка ще бъде петата поставена Петра Квитова. Чешката левичарка направи пълен обрат срещу Агниешка Радванска от Полша и се наложи след 1:6, 6:2, 7:6(2).

В другия полуфинал ще играят Саманта Стоусър и Марион Бартоли. Австралийката елиминира водачката в схемата Вера Звонарьова с 4:6, 7:6(4), 6:4 и така попречи на рускинята да се измести от второто място в световната ранглиста Ким Клайстерс. Французойката победи Виктория Азаренка с 6:2, 2:0 и отказване на тенисистката от Беларус заради травма.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини