Григор с квалификант на Wimbledon



17-06-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров ще започне срещу квалификант участието си в Wimbledon. Това отреди изтегленият днес жребий. Името на съперника на юношеския шампион от Лондон през 2008 година трябва да стане ясно по-късно тази седмица, когато приключат пресявките.

Сред най-опасните съперници на 20-годишния хасковлия са Рубен Бемелманс, Марк Жикел, Лукаш Кубот, Бърнард Томич и Флавио Чипола.

Защитаващият титлата си Рафаел Надал и Роджър Федерер попаднаха в различни половини на схемата и ще се срещнат не по-рано от финала. Двамата са спечелили всички купи във "Всеанглийския клуб" от 2003 година насам и играха три пъти финал.

Надал започва както в Париж с мач срещу американец. Този път това е Майкъл Ръсел. Във втори кръг левичарят от Манакор очаква Райън Суитинг (САЩ) или Пабло Андухар (Испания).

Третият поставен шесткратен първенец от Лондон Роджър Федерер открива кампанията с двубой срещу Михаил Кукушкин от Казахстан. Вторият в схемата Новак Джокович, с когото може да играе на полуфиналите, пък стартира срещу французина Жереми Шарди.

Изигралите най-дългия мач в историята Джон Иснър и Никола Маю ще се срещнат отново в първия кръг. Миналата годината двубоят между двамата се проточи в рамките на три дни е 11 часа игрово време, а в крайна сметка Иснър се наложи със 70:68 в петия сет.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини