Додиг спря Багдатис на рождения му ден



17-06-2011 00:00 | Станко Димов
Хърватинът Иван Додиг помрачи 26-ия рожден ден на кипъреца Маркос Багдатис. Четвъртият в схемата на турнира на трева в Хертогенбосх, Холандия, Додиг надигра именития си съперник със 7:6(4), 6:1, за да се класира за финала. За титлата хърватинът ще спори с Дмитри Турсунов.

В петък вторият поставен Багдатис изигра първо отложения заради дъжд четвъртфинал срещу Денис Гремелмайер от Германия. Тенисистът от Лимасол го разби само за 47 минути с резултат 6:1, 6:0.

След това срещу Додиг игра отлично в първия сет, проби за 6:5, но после допусна две двойни грешки и допусна връщане на брейка. След като загуби сета, Багдатис буквално рухна във втората част. „Имах малко късмет в първия сет и го спечелих. В следващия бах по-отпочиналия и се опитах да бъде по-агресивен. Чувството да съм на финал е страхотно”, разкри 26 годишният Иван след успеха.

Непоставеният руснак Дмитри Турсунов пък се справи с третия в схемата швейцарец Ксавие Малис с 6:3, 7:6(1). Партньорът на Григор Димитров при двойките на Wimbledon взе убедително първия сет. Във втория №70 в света Турсунов проби и при 5:4 сервираше за мача. Малис обаче не се предаде и доведе нещата до тайбрек, където обаче руснакът беше безапелационен.

За Дмитри това ще бъде девети финал в турнир на АТР и втори на трева, след като преди две години спечели титлата в Ийстобрн. Това беше неговият шести и последен до момента трофей.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини