Бартоли спечели в Ийстборн



18-06-2011 00:00 | Станко Димов
Шестата в схемата на турнира на трева в Ийстборн, Великобритания, Марион Бартоли спечели титлата. След като изигра полуфинал срещу Саманта Стоусър (6:1, 6:3), французойката се наложи по-късно в събота и на финала над петата поставена Петра Квитова от Чехия с 6:1, 4:6, 7:5.

В първата част след 1:1 французойката не загуби повече нито един гейм. Тя се нагоди по-добре към шегите на вятъра, който правеше с топката каквото си поиска. С два пробива Бартоли затвори сета. Квитова имаше три възможности за брейк, но не успя да реализира нито една.

Финалистката от Wimbledon през 2007 година започна с пробив и втората част. Осмата в света чехкиня този път успя да го върне при 3:3. След това 21-годишната Квитова бе неудържима при 5:4 стигна на два пъти до сетбол и при втората възможност беше безпощадна.

В заключителния сет Бартоли нанесе своя удар в 12-ия гейм, когато пробивът й беше с цената на купата.

„Чудесно е да си тръгна с победа. Беше изключително тежък турнир, в който играха седем от първите десет в света. Беше изключително трудно да се играе при тези условия, но те бяха еднакви и за двете. Сезонът е страхотен за мен до момента. Не ми се беше случвало да играя два мача в един ден от девическите ми турнири”, заяви при награждаването деветата в света Марион Бартоли,. Тя взе шеста титла в кариерата си и първа за годината.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини