Надал вдъхновен от голф шампион



20-06-2011 00:00 | Станко Димов
Защитаващият титлата си от Откритото първенство на Великобртиания по тенис Рафаел Надал даде пресконференция преди първата си среща в Лондон. Тя е в понеделник срещу Майкъл Ръсел.

Испанският левичар призна, че е изгледал голф турнира US Open и е много щастлив от победата на 22-годишния северноилрландец Рори Макилрой. След загубата от Цонга в „Куинс клъб” самият Рафа се завърна в родната Майорка, за да релаксира с голф.

„Обичам да гледам Рори. Той има един от най-добрите суингове в света, ако не и най-добрият. Със сигурност той ме вдъхновява. Възхищавам му се много. У дома изиграх няколко фантастични партии голф. Бяха двете най-хубави седмици в моя живот в Майорка. Прекарах уикенд с приятелите, с моето семейство, починах си. Не бях изкарвал толкова време вкъщи след двубоя срещу Белгия за Davis Cup през февруари. Така че имах нужда от презареждане на батериите”, сподели с усмивка Надал.

В характерния си скромен стил световният номер едно отхвърли всякакви сравнение с рекордьора по титли от Големия шлем и негов добър приятел Роджър Федерер.

„Направо е невъзможно да повторя миналата година и да спечеля пак в Париж, Лондон и Ню Йорк. Смятам, че съм много по-комплекесен тенисист, в сравнение с миналите сезони. Но да ставаш по-добър, не означава, че ще печелиш повече титли. Не ми се вярва, че ще мога да го направя”, заяви 25-годишният Рафаел Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини