Винъс с бърза победа в Лондон



20-06-2011 00:00 | Станко Димов
Носителката на пет титли от турнира от Големия шлем Wimbledon американка Винъс Уилямс се класира убедително за втория кръг в Лондон. Тя се наложи над Акгюл Аманмурадова от Узбекистан с 6:3, 6:1 само за около час игра на корт №2. Облеклото на голямата шампионка отново беше модна катастрофа и може да се оприличи на торба,направена на гащеризон с големи отвори за ръцете.

23-ата в схемата американка скъса нервите на своята съперничка още преди мача. Тя се появи на корта със закъснение от 10 минути, а после накара 190-сантиметровата узбечка и съдийката на стола Фиона Едуардс да я изчакат още няколко минути на мрежата, преди да благоволи да се приближи до тях.

Винъс избра да сервира и взе подаването си на нула. 30-годишната бивша номер едно в света стигна до точка за пробив и я реализира след нескопосан опит за къса топка на Аманмурадова, за да поведе с 3:1 гейма. При 5:3 Уилямс сервираше за сета. При 15:30 тя се ядоса и прключи частта с три мощни начални удара. Тя продължи 35 минути.

Петкратната победителка от Wimbledon отново нанесе удар във втория сервис гейм на 26-годишната тенисистка от Ташкент. Винъс проби за 2:1, а след това и затвърди на нула. Последва нов брейк. При 1:5 Аманмурадова подаваше за оставане в двубоя. Уилямс поведе с 40:0 и реализира още първия мачбол.

Следващата съперница на по-голямата от сестрите Уилямс е отново от Азия. Това е 40-годишната японка Кимико Дате-Крум, която се наложи над участващата с „уайлд кард” британка Кейт О’Брайън с 6:0, 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини