Цеци и Гришо на корта във вторник



20-06-2011 00:00 | Станко Димов
Двамата български тенисисти в основните схеми на Wimbledon при жените и мъжете Цветана Пиронкова и Григор Димитров трябва да започнат своето участие в турнира от Големия шлем във вторник, ако времето позволи.

Цеци, която е полуфиналистка в Лондон от миналата година и №32 в схемата е забутана доста обидно на крайния корт №19. Двубоят на 23-годишната пловдивчанка с квалификантката от Италия Камила Джорджи е първи в програма и би трябвало да започне в 14:00 часа българско време.

Пиронкова трябваше да играе в понеделник вечерта, но дъждът обърка програмата и до нейния двубой не се стигна изобщо и директно беше пренасочен за утре.

Юношеският шампион от Wimbledon през 2008 година Димитров пък ще се появи на корт №10 за първата си среща. Съперник на Гришо е германският квалификант Седрик-Марсел Щебе. Двубоят им е четвърти в програмата това игрище.

Извън българското участие, интерес в програмата за вторник предизвикват появите на корта на шесткратния победител в турнира от Големия шлем Роджър Федерер, на Новак Джокович, на победителката от миналата година при дамите Серина Уилямс и на световната номер едно Каролине Возняцки.

Серина открива сесията на централния корт с мач срещу Ареван Резаи от Франция, който е с начален час 15:00 наше време. Следват двубоите Федерер – Михаил Кукушкин и Новак Джокович – Жереми Шарди. Возняцки трябва да играе на първи корт срещу Аранча Пара-Сантонха веднага след мача Анди Родик – Андреас Бек.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини