Кузманов и Костова започнаха с успехи



22-06-2011 00:00 | Станко Димов
Националите Димитър Кузманов и Елица Костова започнаха с победи участията си на турнири на ITF в Сърбия и Италия.

В Белград, на фючърса на клей тръгналият от квалификациите Кузманов се наложи в първия кръг над участващия с „уайлд кард” местен тенисист Небойша Перич с 6:0, 6:1. На осминафиналите 17-годишният пловдивчанин излиза срещу друг сърбин – Мики Янкович. Мико и Мики се познават отлично, защото в тандем достигнаха до полуфиналите на Roland Garros при юношеските двойки.

Другият българин в Белград – Валентин Димов, също преодоля пресявките, но отпадна в първия кръг на основната схема. Националът отстъпи на четвъртия поставен Роко Каранушич (Хърватия) с 4:6, 7:6(1), 2:6. На двойки Димов и Кузманов загубиха от австрийците Банес и Рийд с 1:6, 6:4, [10:6].

На този турнир се появи и трети тенисист от клана „Джокович”. На двойки бяха записани Марко Джокович и 15-годищният му брат Джордже. Те отпаднаха в първи кръг.

Елица Костова е №4 на турнира в Рим – Тевере Ремо, който е на червена настилка и с награден фонд 25 000 долара. Втората ни ракета преодоля Анастасия Грималска, която представя Италия, със 7:5, 5:7, 6:4.

На осминафиналите Костова излиза срещу местната Джоя Барбиери. Тя не е играла до момента с 18-годишната италианка, която е едва №449 в световната ранглиста, където Ели е на рекордното за нея 196-о място.
На двойки 21-годишната българка и Екатерина Бичкова от Русия са на четвъртфинал. Там четвъртите поставени очакват местните Бенедета Давато и Валентина Сулпицио.

В сръбския град Ниш, на турнира на клей с награден фонд 10 000 долара, Изабелла Шиникова е втора в схемата. В първия кръг тя ще играе срещу местната квалификантка Ема Полич. Юлия Стаматова изтегли тежък жребий и ще срещне третата поставена Вивиена Юхасова от Словакия.
Далия Зафирова отпадна на старта след загуба с 1:6, 3:6 от хърватката Ема Микулич. На двойки 20-годишната софиянка и руската левичарка Маргарита Лазарева са водачки в схемата и се класираха без игра на четвъртфинал. Там Зафирова и Лазарева очакват Ана Йовановч (Сърбия) и Мила Маринкович (Великобритания).

Втори в схемата са Шиникова и Стаматова, който на четвъртфинал излизат срещу Ивана Клепич (Хърватия) и Наталия Костич (Сърбия).


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини