Цибулкова отново разплака Цвети за "чао" на сезона



20-10-2010 17:04 | Станко Димов

Цветана Пиронкова приключи участието си на силния турнир за "Купата на Кремъл". Цвети загуби мача си от II-ри кръг срещу Доминика Цибулкова след 4-6, 1-6 за 83 минути игра.

 

Така родената в Словакия състезателка спази неприятната традиция да играе силно срещу Пиронкова. Двубоят бе общо пети между двете, като до момента нашето момиче няма победа над 31-ата в света.

 

Като цяло мачът се разви по отличен начин за Цибулкова, която стигна до ранни пробиви и в двата сета. Сервисът на българката отново бе под всякаква критика и тя на практика игра без най-силното си оръжие.

 

Пиронкова спечели точно по 50% от точките на първи и втори сервис, което ясно говори, че не е получила никакво предимство от началния си удар. Общо в мача тя вкара едва 43% първи сервис срещу 70% за словачката.

 

За участието си в Москва първата ни ракета ще прибере близо $14 000 от наградния фонд. Пиронкова обаче няма да добави точки за ранглистата, тъй като не успя да защити онези 120, които спечели преди 12 месеца. Тогава Цвети игра 1/4-финал в Москва, а сега стигна до предното стъпало в турнира.

 

Така сезон 2010 приключи със загуба за Пиронкова, която няма да участва на повече турнири до края на годината. Разбира се най-доброто представяне на първата ни ракета бе най-подходящото място - Уимбълдън, където тя стигна полуфинал.

 

За 1/4-финал в Москва се класира поставената под номер 2 в основната схема Виктория Азаренка, която надви в оспорван мач състезаващата се за Германия Андреа Петкович с 6:4, 1:6, 6:2. Успехът има двойна стойност за Вика, която си гарантира и участие на финалния турнир на WTA в Доха.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини