Цветана излиза на корт №2



24-06-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Цветана Пиронкова най-сетне ще се появи на едон от големите котове на „Ол Инглънд клъб”. В повторение на полуфинала от Wimbledon 2010 Цеци излиза срещу втората в схемата Вера Звонарьова на корт №2. По-късно пловдивчанката ще доиграе и двубоя си на двойки. Григор Димитров ще започне участие при дуетите. Маги Малеева разбра съперницките си в турнира на двойки на бившите звезди, където играе с Барбара Шет.

Двубоят на Пиронкова от третия кръг е трети в програмата на игрището. Преди нея там ще се появи световната номер едно Каролине Возняцки в мач срещу Виржини Разано. След това по график е доиграването на срещата Давид Ферер – Райън Харисън, където резултатът е 1-2 сета и 4:2 гейма за испанеца.

Ако времето – метеорологично и хронологично, позволи 23-годишната пловдивчанка и южноафриканката Шанел Схеперс трябва да изиграят решителния трети сет срещу деветите в схемата Юлия Гьоргес (Германия) и Мария Кириленко (Русия). Мачът е четвърти, последен, в програмата на корт №16. Резултатът до момента е 6:2, 5:7. Цеци и Шанел взеха първата част, а във втората бяха пред тайбрек, но загубиха подаването си в 12-ия гейм. В турнирите от Големия шлем на двойки при мъжете и жените не се играе дълъг тайбрек при 1-1 части, а нормален сет без тайбрек. Т.е. при 6:6 се играе до два гейма разлика.

Григор Димитров, който загуби в драма в четири части от Цонга снощи, започва днес на двойки. Първата ни ракета и партньорът му от Русия Дмитри Турсунов ще имат нови съперници. Това са италианците Флавио Чипола и Паоло Лоренци. Мачът е последен в програта на корт №7.

Магдалена Малеева и австрийската тв звезда Барбара Шет попаднаха в група „Б” в турнира на двойки, в който се участва с покана и по заслуги. Останалите двойки в това каре са бившите №1 в света Линдзи Дейвънпорт и Мартина Хингис, Трейси Остин и Кети Риналди, както и Джиджи Фернандес и Наташа Зверева. Турнирът започва следващата седмица.

Защитаващият титлата си в Лондон Рафаел Надал трябва да изиграе срещата си от трети кръг. По странно решение на консервативните организатори и световният номер едно при мъжете няма да се появи на централния корт. Мачът на испанския левичар е трети в програмата на първи корт.

И други две шампионки бяха натирени на това игрище. Победителката от 2004 г. Мария Шарапова открива кампанията срещу британската левичарка Лора Робсън. След нея петкратната шампионка Винъс Уилямс играе с Мария Хосе Мартинес Санчес.

На централния корт в Лондон двубоите са: Анди Родик – Фелисиано Лопес, Виктория Азаренка – Даниела Хантухова и Анди Мъри – Иван Любичич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Libema Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Хертогенбош, Холандия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €767,455

Official Website | Livescore
Турнир: Boss Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €812,235

Official Website | Livescore
Други новини