Безгрешната Каро в трети кръг



24-06-2011 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно в женския тенис Каролине Возняцки се класира с лекота за третия кръг на турнира от Големия шлем Wimbledon. Датчанката се наложи над Виржини Разано от Франция с 6:1, 6:3 за един час и шест минути игра.

В цялата среща скандинавката от полски произход допусна една-единствена непредизвикана грешка при 13 печеливши удари. Тя приключи първия сет за 26 минути, като постигна три пробива при трите си възможности.

Във втората част на Возняцки й беше достатъчен само един брейк за да приключи. Тя стигна до мачбол и го реализира с мощен сервис по правата.

До момента Каро не е минавала по-напред от четвърти кръг в Лондон, до където стигна в предишните две издания на турнира. Следващата й съперничка е словачката с австралийско гражданство Ярмила Гайдошова.

Петата в схемата Мария Шарапова имаше доста затруднения, преди да се наложи над 17-годишната местна любимка Лора Робсън със 7:6(4), 6:3. След две двойни грешки на рускинята британката направи пробив в един дълъг гейм и поведе с 2:0. В първия левичарката от Лондон спаси цели пет брейк пойнта. Маша намери ритъма си и върна пробива при 3:4.

След час игра се стигна до тайбрек. В него Шарапова поведе с 6:4 точки и затвори частта веднага за радост на годеника си Саша Вуячич, която я подкрепяше от ложата. Във втората шампионката от 2004 г. направи три пробива срещу два на Робсън и спечели двубоя.

Други резултати от петък
9-Марион Бартоли (Фр) - Лурдес Домингес Лино (Исп) 4:6, 7:5, 6:2
19-Янина Викмайер (Бел) - 12-Светлана Кузнецова (Рус) 4:6, 6:3, 6:4
Надя Петрова (Рус) - Катерина Бондаренко (Укр) 6:3, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини