Пиронкова с трета победа над играч от Топ 3



24-06-2011 00:00 | Станко Димов
За втора поредна година на турнира от Големия шлем Wimbledon Цветана Пиронкова побеждава втората поставена. Миналата година жертвата беше Винъс Уилямс, сега – Звонарьова.

Освен класиране на осминафиналите успехът над Вера означаваше за първата ракета на България и трети триумф в кариерата й над действаща тенисистка от Топ 3 на световната ранглиста. Любопитно е да се спомене, че две от трите победи са точно във Великобритания.

За първи път Цветана надигра състезателка от върха на дамския тенис на 14 май 2008 година. Тогава на турнира на червена настилка в Рим пловдивчанката сломи съпротивата на №3 в класацията на WTA Ана Иванович с 6:4, 5:7,6:2. Седмици по-късно сръбкинята оглави ранглистата и спечели Roland Garros.

Миналата година на четвъртфиналите на Wimbledon Цеци се изправи срещу втората на планетата Винъс и я разби с 6:2, 6:3 на 29 Юни.

Третият успех естествено дойде в петък, 24 юни. Днес Пиронкова се разправи с третата в класацията Звонарьова с 6:2, 6:3.

Двубоят на Цвети срещу Уилямс в Лондон ще бъде в понеделник, така че тя ще има достатъчно време да си почине

23-годишната пловдивчанка и южноафриканката Шанел Схеперс започнаха решителния трети сет срещу деветите в схемата Юлия Гьоргес (Германия) и Мария Кириленко (Русия). Заради мрак той бе прекратен снощи при резултат 6:2, 5:7. Третата част бе спряна заради дъжда при 1:1 гейма и 40:40 при сервис на Гьоргес и Кириленко.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Libema Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Хертогенбош, Холандия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €767,455

Official Website | Livescore
Турнир: Boss Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €812,235

Official Website | Livescore
Други новини