Томова срещу партньорка при дуетите



25-06-2011 00:00 | Станко Димов
Единствената българка в турнирите за юноши и девойки на Wimbledon Виктория Томова научи първата си съперничка в Лондон. Това е шведската тенисистка Елен Алгурин.

Двубоят на 16-годишната софиянка е насрочен за днес от 13 часа българско време на корт №4 на „Ол Инглънд клъб”.

Вики и година по-голямата от нея скандинавка не са играли до момента. Те обаче се познават добре, защото играха заедно на двойки на „Ориндж Боул” в Съединените щати миналия декември. Тогава Томова и Алгурин отпаднаха в първи кръг от рускините Дария Гаврилова и Ирина Хромачова в три сета.

В момента бившата европейска шампионка при 14-годишните от България е №46 в комбинираната световна ланглиста при девойките. Шведката е на рекордното в кариерата й 33-о място. Неин треньор се води наставникът на Мария Шарапова Томас Хогстед, но основно с нея се занимава бащата на Елен – Рикард Алгурин.

При успех Виктория Томова би се изправила срещу водачката в схемата Дария Гаврилома. За възпитаничката на треньора Михаил Кънев днешният двубой ще бъде дебют на Wimbledon. Миналия май Вики записа първо участие изобщо в Големия шлем на Roland Garros, където отпадна в първия кръг от бъдещата финалистка Моника Пуч (Пуерто Рико).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини