Томова загуби от шведка



25-06-2011 00:00 | Станко Димов
Българката Виктория Томова отпадна на старта на турнира за девойки на Wimbledon. 46-ата в световната ранглиста за тази възраст отстъпи на шведката Елен Алгурин с 4:6, 4:6 след един час и 19 минути игра в Лондон.

Софиянката допусна да бъде пробита още в първия гейм. Томова обаче намери верния ритъм и върна брейка за 2:2 при третата си възможност. За съжаление Алгурин, №33 в ранглиста, проби за 5:4. В следващия гейм поведе с 40:0 и спечели сета при втората си възможност.

Петият гейм във втората част беше най-дългият в двубоя. В него Томова поведе с 40:0, но след осем изравнявания допусна да бъде пробита за 2:3. В следващия обаче българката успя да върне пробива при четвъртата си възможност за това. Както и в първата част 17-годишната шведка направи нов брейк в деветия гейм за 5:4. След това Алгурин сервираше за място във втория кръг на Wimbledon. Тя стигна до мачбол и го реализира.

Българската надежда не можа да преодолее първия кръг в Големия шлем и в Лондон, както и в Париж. Виктория завърши двубоя с 29 непредизвикани грешки и 24 печеливши удари.

Томова ще участва и в турнира на двойки при девойките на Wimbledon, чийто жребий ще се тегли днес.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини