Федерер и Цонга продължават



25-06-2011 00:00 | Станко Димов
Шесткратният шампион от Wimbledon Роджър Федерер се класира на осминафиналите на турнира от Големия шлем без загубен сет. Чиста победа записа днес и №12 в схемата Жо-Вилфред Цонга. Отпадна обаче петият Робин Сьодерлинг.

Третият поставен Федерер се справи с финалиста в Лондон от 2002 година Давид Налбандян с 6:4, 6:2, 6:4. Старото им съперничество явно е останало в миналото и в момента 29-годишните играчи не могат да правят запомнящи се спектакли както преди няколко сезона. Вината за това е изцяло на аржентинеца, който не може да се отърве от контузии. И в днешната среща той поиска на два пъти лекарска намеса заради проблеми в слабините.

В срещата Роджър постигна пет пробива и допусна един – в първия сет. Във втория интрига нямаше. В заключителната част рекордьорът по титли от Шлема проби за 5:4 и след това сервира за победата. Чак при четвъртия мачбол Налбандян изпрати топката в аут от ретур и всичко свърши. Фед Екс записа 36 уинъра – 14 аса, и 14 непредизвикани грешки. Южноамериканецът направи 23 печеливши удари и 13 грешки.

Следващият съперник на Федерер е Михаил Южни. Руснакът, който е №18 в схемата, надигра 16-ия Николас Алмагро от Испания с 4:6, 6:3, 7:6(3), 6:3.

Французинът Цонга се наложи над Фернандо Гонсалес от Чили с 6:3, 6:4, 6:3. Тенисистът от Льо Ман срещна значително по-малко съпротива, отколкото в предишния си мач с Григор Димитров. А и сервисът на Жо-Вилфред беше мощно оръжие и той заби 29 аса.

Сьодерлинг претърпя напълно изненадваща загуба от австралийския тийнейджър Бърнард Томич с 1:6, 4:6, 5:7. Участващиян с "уайлд кард" Томич е едва 158-и в световната ранглиста, където шведът е пети.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини