Ноле доволен от грозна победа



26-06-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер две Новак Джокович постигна трудна и не особено убедителна победа над Маркос Багдатис с 6:4, 4:6, 6:3, 6:4, с която се класира на осминафиналите на Wimbledon. Сърбинът обаче остана доволен от успеха над кипъреца, когото вероятно ще видим в София в началото на юли за Davis Cup.

„Не съм уморен физически, просто не се чувствах добре. Краката ми не се движеха бързо, но има такива дни. За мое щастие, когато трябваше да играя добре, Маркос грешеше. Така успях да поведа с 2-1 сета и после да се преборя и в четвъртия за тази победа, която не мога да нарека красива. Щастлив съм, защото в последните пет години тук рядко съм виждал цялата публика на крака след хубаво разиграване. Беше вдъхновяващо да видиш ентусиазма на зрителите. Благодарен съм, че бях част от този двубой на централния корт”, заяви Ноле, който от минали ноември има само две загуби – от Федерер.

На моменти нервите надделяваха при белградчанина и той дори счупи ракетата си от яд. Следващият му съперник е френският левичар Микаел Льодра. Джокович води с 2-1 успеха. Тази година двамата се срещнаха в първия кръг в Дубай, където сърбинът се наложи с 6:3, 6:3 над 31-годишния Льодра.

Ето осминафиналните двойки при мъжете
1-Рафаел Надал – 24-Хуан Мартин дел Потро
6-Томаш Бердих – 10-Марди Фиш
4-Анди Мъри – 17-Ришар Гаске
Лукаш Кубот – Фелисиано Лопес
7-Давид Ферер – 12-Жо-Вилфред Цонга
3-Роджър Федерер – 18-Михаил Южни
Бърнард Томич – Ксавие Малис
2-Новак Джокович – 19-Микаел Льодра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини