Димитров отпадна след 5 сета



27-06-2011 00:00 | Станко Димов
Българинът Григор Димитров и руският му партньор на двойки Дмитри Турсунов отстъпиха на британците Колин Флеминг и Рос Хътчинс с 6:4, 2:6, 7:6(5), 2:6, 4:6 след повече от три часа игра във втория кръг на Wimbledon.

Домакините спечелиха жребия и избраха да сервират. В началото всеки от дуетите взе подаването си. В третия гейм обаче Димитров и Турсунов поведоха с 40:15 и пробиха при втората си възможност, за да поведат с 2:1. Флеминг и Хътчинс обаче веднага върнаха брейка и изравниха. В деветия гейм славянското дуо нанесе своя удар. Гришо и Дмитри поведоха с 40:15, съперниците им изравниха, но после при третата възможност пробиха и поведоха с 5:4. След това 20-годишният българин сервираше за сета. Двойката поведе с 40:15 и затвори частта.

В третия гейм на следващата Димитров и Турсунов пропуснаха да пробият и в следващия сами допуснаха брейк за 1:3. В заключителния гейм отново британците пробиха и така успяха да изравнят частите.

Следващия сет беше много равностоен. Нито един пробив не се получи до края на сета, макар че славяните отразиха сетбол на британските си опоненти в десетия гейм. Така тайбрек трябваше да реши изхода. Размяната на половините дойде при 3:3 точки. При 6:5 българо-руската двойка получи сетбол и моментално го спечели, за да поведе с 2-1 сета.

Веднага след това Флеминг и Хътчинс поведоха с 4:0, преди Григор и Дмитри да успеят да вземат подаването си и да спрат серията. Но те не успяха да върнат нито един от двата пробива и загубиха частта.

Петият решителен сет също започна с пробив на британците. При 5:4 те сервираха за спечелването на двубой, поведоха с 40:15 и затвориха срещата.

Григор Димитров взема 4500 лири от наградния фонд и 90 точки в ранглистата на двойки на АТР. Той стана първият българин с победи на сингъл и на двойки в 125-те издания на Wimbledon. На единично хасковлията надигра германския квалификант Щебе, преди да загуби в четири сета от Цонга.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини